Lier Actueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

36ste Pallieterjogging start onder stralende zon


Lier, 4 juni 2022: Stralende zon en toch niet te warm. De ideale omstandigheden voor de 36ste Pallieterjogging. Bijna vijfhonderd Pallieter joggers schreven zich in voor de afstanden van vijf en tien kilometer.

Het gezamenlijke startschot werd gegeven op het Zimmerplein. Daar vertrokken zowel de lopers voor de vijf als voor de tien kilometer samen. De eerste vijf kilometer was een gezamenlijk parcours. Hierna vond de splitsing plaats aan de Gevangenenpoort.

Voor de vijf kilometer noteerde de organisatie 260 inschrijvingen en 225 aankomsten. Voor de tien kilometer waren er 224 inschrijvingen en 199 aankomsten.

Bij de vijf kilometer eindigde Steven Eyckmans als eerste in een tijd van 15min 8sec. Ruben Coppenolle werd tweede, Stan van Loven derde.
De eerste dame was Ellen Gevers in een tijd van 20min 17sec. Tweede en derde werden respectievelijk Line Smets en een loopster van SGC.

De tien kilometer werd gewonnen door niemand minder dan Kristof Nackaerts in een tijd van 35min 14sec. Tweede eindigde Rik Vermeulen, derde werd Stijn Vaessen.
Bij de dames was Anouk Van Lint de snelste in een tijd van 42min 3sec. Tweede dame werd Ellen Provost, derde werd Annelies Dillen.

Bij de aankomst kregen alle deelnemers een T-shirt als herinnering aan hun deelname.
De volledige uitslag kan je terugvinden op www.pallieterjogging.be
(MSL/foto’s MSL-SDW)