Lier Actueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

93ste Donkfeesten pakken uit met stevig programma


Lier, 8 juli 2022: Op een gemoedelijk onderonsje stelde het bestuur van de Donkvrienden het programma van de 93ste Donkfeesten voor. Van 5 tot 7 en van 13 tot 15 augustus 2022 is het elke dag feest in de Donktent en daarbuiten. De Donkfeesten beginnen op 5 augustus met een knaller van formaat: de Domino Energy Party. Alle dagen gratis toegang.

Domino Energy Party
De Donkfeesten gaan er vanaf de eerste dag stevig tegenaan. De groep Domino in vijfkoppige bemanning hoeft geen verdere commentaar. DJ Team Industrial sluit de eerste avond af.

‘Faute Saterdagparty’
Op zaterdag 6 augustus beginnen we om 18.30 uur met de traditionele kids party. Freddy en Maxime zorgen voor het nodige entertainment. Wat later gevolgd door ‘de Faute Saterdagparty’. Met ‘faute’ muziek in combinatie met een bijpassend thema weet ‘fluo’.

Gipsy Horses en ‘The Incredible Sunday’
Zondag 7 augustus wordt in de namiddag begonnen met de al even klassieke Gipsy Horses Rodeo Show. Op de weide daarnaast kan je komen kijken naar de boerderijdieren, de grim, het ponyrijden, het vernieuwde vis- of ballenkraam, een ijsje eten of een karikatuur laten maken door Dirk Van der Auwera alias d’Auwe. Op het einde van de namiddag kan iedereen deelnemen aan de grote Donk BBQ. Je dient niet vooraf in te schrijven.
Het avondprogramma ‘The Incredible Sunday’ begint met een optreden van Gunther Levi van De Romeo’s. Na de pauze zet de nieuwe band ‘Starshifter’ de avond verder. Daarna, tot sluitingstijd, zorgt DJ Freddy voor de nodige ambiance.

‘Saterday Night Donk Fever’
Tijdens het volgende weekend op zaterdag 13 juli kan van ’s morgens deelnemen aan een gezinsfietstocht van ongeveer 25 kilometer. Er is ook een kaartprijskamp voorzien. Onder het motto ‘Saterday Night Donk Fever’ zal om 20.30u de aftrap worden gegeven door de Lierse vedette Ellis. Nadien zorgen ‘The Amazing Flowers’ voor talloze partyhits. De avond wordt afgesloten door DJ Tom en Jens alias Team Industrial.

‘The Crazy Nineties’
Op zondag 14 augustus begint het feest om 15uur met de 2de editie van de donkrun. Met om en bij de 200 lopers, gespreid over 3 categorieën kidsrun, 5 en de 10 kilometer.
Tijdens de ‘The Crazy Nineties’ avond zal vanaf 20.30uur de groep Hammertime de donktent in vuur en vlam zetten. Aansluitend hebben we werkelijk twee top DJ’s kunnen strikken DJ F.R.A.N.K. en DJ Wout.
Frank is onder andere de huis DJ van discotheek Carré. DJ Wout was huis DJj van de toenmalige discotheken Carat en Illusion. Hij startte ook de pop/dance-band ‘Sylver’ op.

Donkkoers en schlageravond
De laatste feestdag, 15 augustus, begint al vroeg om 9 uur met een luxe moederdag ontbijt met alles erop en eraan. Inschrijving verplicht via www.donkvrienden.be. Prijs 22 euro, -12 jaar 11 euro, -4 Jaar gratis.
Om 13.30u start het eerste gedeelte van de Donkkkoers. Aansluitend om 15.30uur en 17uur is er de start van de Donk retro koers.
Om 20uur gaat de, ondertussen, traditionele schlageravond van start met Yves Segers, Lindsay. Sam Goris mag de 93ste Donkfeesten afsluiten.
(MSL/foto’s MSL-SDW)