Lier Actueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

Lierenaars kunnen hun schapen niet missen


Lier, 16 april 2023: Vandaag kwamen, onder overweldigende publieksbelangstelling, de schapen officieel terug naar hun zomerverblijf. De Sociëteit van de Schaepshoofden maakten er een enorm feest van. Ook burgemeester Rik Verwaest kwam met heel wat leden van de gemeenteraad de schaapje verwelkomen.

Omstreeks 13 uur vertrokken de schapen, begeleid door de Lierse Keersters, de Red Hackle pipe band en uiteraard door de Schaepshoofden zelf, langs de Spuivest via het Spui naar hun zomerverblijf rond het konijnenbos. Een professionele herder samen met zijn hond leidden alles in goede banen.

Rond het Spui maakte de Sociëteit van de Schaepshoofden er een enorm feest van voor jong en oud.
Je kon buiten genieten van een lekker drankje, een glaasje champagne of een glaasje wijn aangeboden door een wijnboer uit de Bourgognestreek. Hij had ook heel wat lekkere streekproducten bij.
Onze Lierse en internationaal bekende cartoonist D’Auwe maakte graag een tekening op het voorblad van zijn nieuw stripalbum ‘De Mammoet Helden’.

De kinderen waren zeker niet vergeten. Speciaal voor hen was er een knuffelhoek met lammetjes. Daar konden ze rustig een lammetje aaien. Verderop stond een vrij groot springkasteel. Naast het Spui kon iedereen snoepen van een versgebakken pannenkoek of een hotdog. De kinderen kregen hun pannenkoek gratis aangeboden.

Ter gelegenheid van de feestelijke terugkomst van de schapen hielden de Schaepshoofden een opendeurdag in het Spui dat bijna de ganse namiddag te klein was om iedereen binnen te laten.
De Lierenaars deden hun bijnaam ‘schapenkoppen’ eer aan. De Schaepshoofden genoten en zagen dat het goed was.
(MSL/foto’s MSL – onze andere fotograaf, Sonia, was vandaag pannenkoekenbakker van dienst)