Lier Actueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

Waterforum wil inzicht geven in belang van water


Lier, 25 augustus 2023: Onder de titel “Focus op water” wil het waterforum inzicht geven in het belang van water vroeger, nu en in de toekomst. Water komt momenteel veel ter sprake en dat zal in de toekomst zeker zo zijn.

Het waterforum Lier bestaat uit verschillende Lierse verenigingen: Argus Lier, Koninklijke Moedige Bootvissers, Natuurpunt De Wielewael, Transitie Lier, Humanistisch Verbond Lier, Liers Genootschap voor Geschiedenis en stad Lier.

Dit forum heeft een heel programma ontwikkeld rond het thema water.
“In het Stadsmuseum loopt de tentoonstelling “Ruimte voor Water” loopt nog tot 24 maart 2024, wereldwaterdag. Water komt veel ter sprake en dat zal in de toekomst niet veranderen. Onze stad is trouwens ontstaan op het water. Daarom moeten we mensen ook richting het Stadsmuseum begeleiden. Dit doen we met het randprogramma Focus op Water”, vertelt Hans Welens.
Vanaf september zijn er heel wat activiteiten gepland. Documentaires, wandelingen fietstochten, lezingen en een klimaat café.

Wereldwaterdag
De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

Programma
Vrijdag 1 september om 19.30 uur in CC Vredeberg. Docu De Drinkbare Maas - Li An Phoa
Met toelichting over het strategisch project Kleine Nete door Jef De Schutter, regionaal landschap Kleine en Grote Nete
Info: lier.transitie.be

Zondag 10 september om 14 uur. Wandeling Lierse verhalen over water. Vertrek aan stadhuis Grote Markt
Info: www.visitlier.be/nl/zondagswandelingen-met-gids

Donderdag 28 september om 19 uur, Fietstocht Wie doet wat voor de Lierse waterlopen? Vertrek aan Molbrug
Info: www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-de-wielewaal

Vrijdag 6 oktober om 20 uur Klimaatcafé Hoe water onze levenswijze bepaalt, nu en later - Hans Welens. Café Refuge, Zimmerplein
Info: lier.transitie.be

Zaterdag 21 oktober om 11.30 uur. Wandeling Diest als best practice voor water door de stad, vertrek aan station Lier
Info: hans.welens@gmail.com

Dinsdag 7 november om 20 uur. Lezing Hoe strijden tegen waterschaarste & overstromingen? door Patrick Willems in CC Vredeberg
Info: hvv.vrijdenkendlier@telenet.be

Donderdag 7 december om 20 uur. Lezing Historische blik op water in Lier door Marc Mees, André Van den Broeck en Hans Welens. In CC Vredeberg.
Info: www.liersgenootschap.be
(MSL/foto’s LP)