Lier Actueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

Flanders Harp Quartet sluit Winterconcerten 2022 – 2023 af


Lier, 12 februari 2023: In de Jezuïetenkerk sloot het Flanders Harp Quartet de Winterconcerten cyclus van de Sociëteit van de Schaepshoofden af.

Aurelie Viegas, Isabelle Matthyssens, Laura De Jongh en Karen Peeters zijn stuk voor stuk gepassioneerde professionele harpistes (in orkest, kamermuziek en solistisch verband) én docentes in verschillende Vlaamse steden.
Ze brengen samen de mooiste kwaliteitsvolle transcripties voor harpkwartet, alsook het vaak onbekende origineel repertoire.
De professionele danseres Clarissa Wedding-Jennes zorgt met haar wervelende flamencodansen ervoor dat het optreden van dit harpkwartet een totaalspektakel wordt.
Op het programma stonden zes delen van De Notenkrakersuite van Peter Iljitsj Tchaikovsky, zes delen uit de balletsuite van Le Cid van J. Massenet en een drietal jazzstandards.

Na het concert nodigde de Sociëteit van de Schaepshoofden iedere concertbezoeker uit op het Spui voor een hapje en een drankje.

Winterconcerten vijftiende cyclus 2023 – 2024
Tijdens het concert kondigde Marc Stubbe, voorzitter van de Schaepshoofden, de vijftiende reeks Winterconcerten aan.
De vier concerten zullen doorgaan in de Jezuïetenkerk op zondagen 29 oktober 2023, 26 november 2023, 21 januari 2024 en op 11 februari 2024.

Op het ogenblik staat al vast dat het eerste en het laatste concert zullen verzorgt worden door minimum drie gerenommeerde top muzikanten: Lies Colman piano, Henry Raudales en zijn echtgenote Katarina Bassez.
Het derde concert wordt verzorgd door het ensemble “Clarivoca”.
(MSL/foto’s MSL)