LierActueel - Lierinbeeld

Home Actueel Nieuws - archief Verkeersberichten Over LierActueel Contact Gebruiksvoorwaarden Website Lierinbeeld

Verkeersberichten - Overzicht 2 juni 2022

Lantaarnstraat afgesloten t/m dinsdag 14 juni (i.p.v. dinsdag 31 mei)

Gladiolenlaan en Klaprozenweg afgesloten van donderdag 2 t/m donderdag 9 juni

Plaslaar en Kelderveld afgesloten van woensdag 8 t/m donderdag 9 juni

Dageraadsstraat afgesloten op donderdag 9 juni en dinsdag 14 juni

Hof van Beieren afgesloten op donderdag 9 juni

Bril afgesloten op vrijdag 10 juni

Verkeersmaatregelen tijdens motorcrosswedstrijden fort van Koningshooikt op zaterdag 11 en zondag 12 juni

Woensdag 25 mei t/m vrijdag 30 september: De Schom afgesloten

Verkeersmaatregelen tijdens heraanleg Hofstraat vanaf maandag 24 januari

Verkeersmaatregelen tijdens heraanleg Pastoriestraat van 10 januari t/m 30 juni

update 2 juni 2022

Lantaarnstraat afgesloten t/m dinsdag 14 juni (i.p.v. dinsdag 31 mei)

Lantaarnstraat blijft nog afgesloten t/m dinsdag 14 juni, uitgezonderd weekend, ter hoogte van nr. 10 voor renovatiewerken. •  De straat is voor plaatselijk verkeer aan beide zijden opengesteld voor verkeer in 2 richtingen, doodlopend aan de werken. Fietsers en voetgangers hebben doorgang. •  Eikelstraat wordt tussen Lantaarnstraat en Zimmerplein opengesteld voor verkeer in 2 richtingen. •  Op het Felix Timmermansplein wordt ter hoogte van Papegaaiestraat éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingevoerd. Enkel verkeer uit Papegaaiestraat/Lantaarnstraat is toegelaten.

Gladiolenlaan en Klaprozenweg afgesloten van donderdag 2 t/m donderdag 9 juni

Voor nutswerken in opdracht van Fluvius wordt Gladiolenlaan afgesloten van donderdag 2 juni (9 uur) t/m donderdag 9 juni de Gladiolenlaan. Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod. Ook de Klaprozenweg wordt afgesloten.

Plaslaar en Kelderveld afgesloten van woensdag 8 t/m donderdag 9 juni

Voor wegeniswerken wordt van woensdag 8 juni (9 uur) t/m donderdag 9 juni Plaslaar ter hoogte van Kelderveld en Kelderveld ter hoogte van Plaslaar afgesloten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Voetgangers hebben doorgang.

Dageraadsstraat afgesloten op donderdag 9 juni en dinsdag 14 juni

Op donderdag 9 juni en dinsdag 14 juni (telkens 9-15 uur) wordt de Dageraadsstraat afgesloten ter hoogte van nr. 36 tussen Spoorweglei en de eigenlijke Dageraadsstraat voor een verhuis. Omleiding voor fietsers en voetgangers wordt voorzien via Planeetstraat.

Hof van Beieren afgesloten op donderdag 9 juni

Donderdag 9 juni (9 -15 uur) wordt Hof van Beieren afgesloten voor nutswerken ter hoogte van nr. 32 in opdracht van Fluvius.
Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Vanaf daar hebben enkel voetgangers nog doorgang naar het einde van de straat.
Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer de straat niet verlaten.

Bril afgesloten op vrijdag 10 juni

Op vrijdag 10 juni (vanaf 9 uur) wordt Bril afgesloten ter hoogte van nr.13 afgesloten voor werken met kraan. Voetgangers hebben doorgang.
•  Bril wordt tussen Kattenstraat en Werf opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen, doodlopend aan de werken.
•  De rijrichting van Bril tussen Kloosterstraat en Kattenstraat wordt omgedraaid, ook de rijrichting in Kloosterstraat wordt omgedraaid.
•  In Volmolenstraat wordt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, ingevoerd tussen Gasthuisvest en Kloosterstraat. Verkeer richting Kloosterstraat is toegelaten.
De eigenlijke Volmolenstraat is voor gemotoriseerd verkeer enkel te bereiken komende van Gasthuisvest. Paaltjes Gasthuisvest worden verwijderd.

Verkeersmaatregelen tijdens motorcrosswedstrijden fort van Koningshooikt op zaterdag 11 en zondag 12 juni

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 worden er op het fort van KH (Donderheide) motorcrosswedstrijden georganiseerd. Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in het gedeelte van Donderheide tussen de Beukheuvel en het T-kruispunt van zaterdag 06.00u tot zondag 20.00u. Verkeer wordt enkel toegelaten van op de Beukheuvel naar het T-kruispunt.

Woensdag 25 mei t/m vrijdag 30 september: De Schom afgesloten

Van woensdag 25 mei (9 uur) t/m vrijdag 30 september wordt De Schom afgesloten voor wegenis- en rioleringswerken.
•  Enkel voetgangers kunnen door.
•  Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod.
Tijdens het bouwverlof is er wel doorgang mogelijk. Dan geldt er ook geen parkeer- en stilstaanverbod.

update 15 april 2022

Verkeersmaatregelen tijdens heraanleg Hofstraat vanaf maandag 24 januari

Vanaf maandag 24 januari (9 uur) start aannemer Rega Infra met de werken voor de heraanleg van de Hofstraat. Als alles vlot verloopt zijn de werken voor het zomerbouwverlof van 2022 klaar. Meer info op www.lier.be/hofstraat. Verkeersmaatregelen:
•  Hofstraat afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers hebben (beperkte) doorgang.
•  Boomlaarstraat is afgesloten ter hoogte van Hofstraat. Fietsers en voetgangers kunnen door.
•  Eénrichtingsverkeer in Tramweglei ter hoogte van Hofstraat, uitgezonderd fietsers, van maandag 24 januari t/m maandag 21 februari (9 uur) en van maandag 7 maart tot einde werken.
    o Verkeer richting station wordt toegelaten.
    o Omleiding via Baron Opsomerlaan, Ogezlaan, Boomlaarstraat, Vredelaan.
•  Van maandag 21 februari (9 uur) t/m maandag 7 maart (9 uur) zal Tramweglei ook richting station afgesloten zijn.
    o Fietsers en voetgangers kunnen door.
    o Het station is enkel te bereiken via het Leopoldplein.

Verkeersmaatregelen tijdens heraanleg Pastoriestraat van 10 januari t/m 30 juni

Op maandag 10 januari start aannemer Bruggeman-Maes met de werken voor de heraanleg van de Pastoriestraat. Als alles vlot verloopt zijn de werken eind juni 2022 klaar. Meer info op www.lier.be/pastoriestraat.

*     Afsluiten Pastoriestraat vanaf maandag 10 januari om 9 uur. Opgelet: er zijn ook nutswerken bezig aan Berlaarsesteenweg 76, hiervoor is éénrichtingsverkeer voorzien in de Pastoriestraat. Dit éénrichtingsverkeer vervalt van zodra de werken voor de heraanleg starten en de Pastoriestraat wordt afgesloten. Info: www.lier.be/berlaarsesteenweg.

*     Beemdstraat wordt opengesteld voor verkeer in 2 richtingen, doodlopend thv Pastoriestraat, vanaf maandag 10 januari om 9 uur.

*    Rijrichting Maasfortbaan tussen Veemarkt en Pastoriestraat wordt omgedraaid vanaf maandag 10 januari. In dit gedeelte van de Maasfortbaan geldt op maandag 10 januari een parkeer- en stilstaanverbod tot het ogenblik dat de rijrichting is omgedraaid.

*      Vanaf maandag 17 januari wordt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, ingesteld op de Berlaarsesteenweg tussen R16 en Kroonstraat, vanaf 9 uur. Verkeer richting centrum is toegelaten. Omleiding wordt voorzien via Paul Krugerstraat, Hoogveldweg en R16.

*      Op de Berlaarsesteenweg (binnen de Ring) geldt op maandag 17 januari een parkeer- en stilstaanverbod tot het éénrichtingsverkeer is ingesteld.

*      Op de Ring (R16) wordt gedurende de ganse periode van de werken een blauwe zone ingesteld van maandag t/m vrijdag, tussen 8 en 17 uur.

*      Op donderdag 30 juni 2022 geldt een parkeer- en stilstaanverbod in de Maasfortbaan, tussen Veemarkt en Pastoriestraat en op de Berlaarsesteenweg (binnen de Ring) om enerzijds de rijrichting in Maasfortbaan terug te kunnen normaliseren alsook het éénrichtingsverkeer op de Berlaarsesteenweg uit dienst te kunnen stellen.